11 Ekim 2008 Cumartesi

Her keseye uygun nemlendiriciler var

Her yaşda nemlendiricileri kullanmalısınız..Yazın sıcaklarda hava nemi ve yağlı ciltte nemli olacağını sanmayın..Kış aylarındaki soğuk ve kirli havadaki kadar nem ihtiyacı duyarsınız.. Nemlendiriciler sadece kuruluk önlemede değil ayrıca genç gözükmek ve yaşlanma savaşındada cilde yararlı oluyor…Ayrıca cildi besleyerek cildin yenilenmesini ve taze görünmesini sağlar.Cildinizin yağını dengeler.Cildinizin tipine göre de nemlendirici seçmelisiniz..

Eğer karma bir cilt yapısına sahip iseniz losyon tür nemlendiriciler ve kuru cildiniz var ise krem türü nemlendiriciler kullanmalısınız…Kullanacağınız nemlendiricinin yağsız olmasına dikkat edin..Çünkü akne yada sivilce oluşumuna zemin hazırlayabilirsiniz..Yağlı cildiniz varsa su bazlı kuru cildiniz varsa yağ bazlı nemlendiriciler tercih ediniz.Bunlar mevsimsel değişimler ve bulunduğunuz ortama göre farklılık gösterebilir..
Nemlendiriciler ile yaşlanmayı durduramazsınız ancak geciktirebilirisniz..Nemsiz kalan cilt güçsüzleşir ve su kaybına uğrayarak yaşlanmaya sebeb olur.Zamanla kırışır.Dış etmenlere karşın dayanamaz ve yıpranır.Çizgiler oluşarak görünümü bozulabilir..Nemlendiriciler ise cildinizde su tutmaya yararlar ve cildi korurlar.Göz çevreside hassas olduğundan gündüzleri ve geceleri nemlendiricinizi kullanın..Ayrıca ayaklarınız yaz aylarında görülebildiği için ayak kuruluğu görünümü bozacaktır.Duşdan sonra nemlendirici ile bakımınızı yapmalısınız… Yine denizden yada tatilden sonra saçlarınız karmakarışık taranmaz hal alıyorsa nemsizliğin işaretidir…Ayrıca tırnak bakımınızda etrafı güzel gözükmesi için nemlendiriciler kullanmalısınız.. Nemlendiricileri çocuklarınız içinde kullanın.
Güneşe maruz kalmadan 30 dk öncesinde güneş koruyucu kreminizi kullanın.Ayrıca yüz ense ve boyun gibi bölgeler güneşden etkilenmesi kolay olduğundan dolayı bu kısımlara daha sık kullanın…
Kullanacağınız güneş kremleri yüksek faktör korumaya sahip olmalıdırlar.Cildinizin iyice emmesi gerekmektedir..Suya , buhara , terleme ve sürtünmeye dayanıklı ürünler seçin.Cildinizin PH değerini etkilemesinler..
Yine güneşli ortamlarda ise parfüm kolonya ve deodorant gibi kozmetikler sürmekden kaçının.Cildinizde güneşle birlikde lekeler ve tahrişler oluşturabilir.. Her zaman SPF i ürünler kullanın

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web