24 Ekim 2008 Cuma

KADINLARDA KEMİK ERİMESİNE İYİ GELEN ÖNERİLER

Seda Sayan'ın programında, kadınların en önemli sorunu olan kemik erimesine de değinen Saraçoğlu; menopoz döneminde girmiş bayanların Öströjen hormonunun üretiminin düştüğü bu dönemde tüketilmesi gereken takviyenin kalsiyum olduğunu belirtti.
Kalsiyumun en fazla bulunduğu besin süt olduğu bilinir.Ancak süt fazla tüketildiğinde kolesterolün yükselmesine neden olur.
35-40 yaşından sonra fazla tüketilen sütün içerisinde kalsiyumu vücut almaz.Vücut sütteki kalsiyumun ancak %1ila % 2 ini alır.Takviye olarak sütün yerine yoğurt tüketin.
Bir başka kalsiyum deposu ise;brokolidir.Çok az suda 5 dakika haşladığınız brokolinin suyunu içebilir yada brokolinin üzerine koyduğunuz yoğurtla salata şeklinde tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web