11 Ekim 2008 Cumartesi

Pul pul dökülen cildiniz için ne yapmalı

Soğuk havalarda cildinizin nem dengesi kaybolur ve ellerden yüze kadar pul pul dökülmeler oluşur…Ayrıca pul pul olan cildinizde makyajda iyi durmaz ..Soğuk havalarda bu kötü görünüm için cilt bakımı

Kış aylarında oluşan soğuk hava , yağış ve kirli havalar cildinizi olumsuz şekilde etkiler.Ayrıca nemsizlikden dolayı oluşan kuruluklarda cildiniz kaşınır ve kırışıklıklarda oluşur..Ayrıca stres ve dengesiz beslenmede girerse cildinizde kızarıklıklar bile gözlemlenebilir….

Cildinizin kuru olması yeteri kadar yağ bezlerinin çalışmamasından dolayı kaynaklanmaktadır.Kışın oluşan soğuk hava cildinizdeki nemide alır.Ayrıca bulunduğunu ortamlardaki ısıtıcı aletlerde havanın nemini kurutuyor.Bu yüzden c ildinizin nem dengesini korumak zorunda kalıyorsunuz.

Cilt bakımını yada temizlik için içinde olduğunuz ortamla aynı ısıya ulaşdıkdan sonra yapmanız en doğrusu olacaktır.Cildin ısısını odayla aynı olmasına özen gösterin.Geceleri makyajınızı da temizlerken cildinize temizleyici ile masajlarda yapın…Temizleme losoynu ile yüzünüzü silin ve dairesel olarak temizledikden sonra ılık suyla yıkayın.Cildinize parlaklık kazandıracaktır..

Ayrıca cildinizde oluşan ölü hücreleri ve pürüzlü yüzeyinizi gidermek iöin boyuna ve yüze sürdüğünüz krem ile beş dakka kadar bekledinden sonra ince kağıt mendil ile tonik sürmelisiniz..

Daha sonra parmaklarınızın uçları ile masaj yapın.Cildinizin rengi soluk ise daha etkili nemlendiriciler kullanmalısınız…..Fazla olan krem artıklarını pamuk ile alın ve cildinize uygun olan maskeyi uygulayın on beş dakika sonra yıkayın.Daha sonra bir kat daha tonikle silin ve yüzünüz temizlenecektir..

Dudak kurulukları içinde ılık suya bandırdığınız pamuk yardımı ile dudaklarınıza bastırın ve daha sonra sıcak halde vazelin yada dudak kremlerinizi sürün daha etkili olacaktır.Bunu kuruluk hissettikce uygulayın.

Ayrıca güneşin zararlı ışınları her mevsim cildiniz için olumsuz etki bırakır…Kışın bile cildinizi korumanız gerekmektedir…Ayrıca kardan yansıyan UV ışınlarından korunmak için SPF denen içerikli ürünler almalı yada SPF 15-30 etkili ürünler kullanmalısınız….

Soğuk rüzgar, nemsiz ve pis hava ile kapalı olan ortamlarda uzun süre durmak sivilce oluşumuna sebebiyet verecektir….Ayrıca melatonin hormonu güneş olmayan ortamlarda daha çok salgılanması ile kışın stresiniz artacaktır ve stres, sedef ile vitiligo hastalıklarıda kışın artış gösterdiğini unutmayın..Cildinizi soğuk havadan korunması için eldiven ve atkı gibi elbiselerinizi kullanmalısınız..Sıcak ortamlarada hava nemlendiricisi yada kalorifere su kabı konmalıdır.Göz çevresini soğukdan korumak için gözlük kullanabilirsiniz bu şekilde kırışıklık artışınıda engellersiniz..

Ayrıca çok sıcak ve çok sık duş almak cildinizi kurutan diğer bir etmendir…Şampuandan sabun ve duş jeline kadar herşeyiniz nemlendiricili olmalıdır.El sabunları ile yüzünüzüde yıkamayın.Eliniz kalın iken yüzünüzdeki cilt daha incedir bunu da unutmayın.Güzel uyku ve dengeli beslenmek ilede cildiniz güzel olacaktır.

Cildinizi yağlı diye nemli sanmanız çok yanlıştır.Nemlendiricinizi kullanmalısınız…Sabahlarıda yüz yıkandıkdan sonrasında nemlendirici sürülmelidir…Özellikle soğuk havalarda nemlendirici önemli bir faktördür..Haftada 1 defa küçük pilingler uygulayabilirsiniz…Soğuk havadan, yağlı yemeklerden, dudakları nemsiz bırakmakdan ve ellerinizi kremsiz bırakmakdan kaçının.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web