15 Ekim 2008 Çarşamba

PEKMEZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ..

Pekmezin bilmediğimiz pek çok yararlı etkisi var. Uzmanlar, mutfaklarda tekrar eski yerini almasını istedikleri pekmezin yararlarını şöyle sıralıyor:
* Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkülozlu hastaların ve iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.
* Vücuttaki kanı artırır.
* Enerji verir.
* İştah açar.
* Hamilelikte ve bebeğin gelişiminde çok faydalıdır.
* Mideyi, bağırsakları ve böbrekleri kuvvetlendirir.
* Kan dolaşımını rahalatır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web