15 Ekim 2008 Çarşamba

HANGİ HASTALIKLARA HANGİ VİTAMİNLER KULLANILMALIDIR ?

Sindirim, uykusuzluk, yorgunluk, cilt yaşlanmasına karşı hangi vitamin ve mineralleri nasıl almalısınız?
Sindirim sorunu: Farklı nedenlerle ortaya çıkabilir.
Ne yapmalısınız?
Bakla, enginar, kuşkonmaz, yer elması gibi besinlerde bolca bulunurlar. Sağlıklıyken bolca tüketilmeli..
Magnezyum da sindirim sorunları için birebirdir.
Kas dengesi sorunu: Dengesiz beslenme hastalık nedenidir.
Ne yapmalısınız?
Demir içeren besinler tüketmeliyiz. Zor nefes almaya başlar, şekerli besinler tüketiriz. Yorgunluk sorunu yaşıyorsanız demir ölçümü yaptırmalı ve sonrasında zengin gıdalarla beslenmelisiniz.
İyot, Magnezyum, potasyum, dopamine eksikliği de yorgunluk ve halsizlik yapabilir. Dışarıdan bakır, C ve E vitaminleri, çinko takviyeleriçin yine doktorunuza danışın.
Cilt yaşlanması sorunu: Günlük olarak tüketilen yağların eksikliğinde stres ve yaşa bağlı hormon düzensizliği görülür. Omega 3 ve 6 eksikliği, A,C, E, selenyum, bakır, magnezyum eksikliği cildin yaşlanmasına neden olur.
Ne yapmalısınız?
E vitamini ve selenyumu aynı anda kullanın, A ile de çinko vitamini alın. Dudak çatlakları ve göz çevresi kızarıklıkları için B2 vitamini ile çinko kullanın.
Ani gece uyanmaları sorunu: Serotonin eksikliği uyku sorunlarına neden olur. Sabah kahvaltısı yapılması ve öğle yemeğinde protein tüketilmesi gerekir. B9 (Folik asit), süt ürünleri, kalsiyum, magnezyum eksiklği uyku sorunlarına neden olur.
Ne yapmalısınız?
E, D, B6 vitaminleri ve bitkisel karışımlar uykusuzluğa iyi geliyor.
Vitamin kullanırken dikkat: Yılda üç, dört kez uygulayacağınız, en fazla 30 gün süren kürlerden daha fazla uygulamayın.
Mynet kadın

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web