11 Ekim 2008 Cumartesi

Rujlada güneşden korunmak mümkün

Zamanın ilerlemesi ile dudak çevresi kırışıklıkları belirgin bir hal alır..Göz çevresi ve dudaklar hassastırlar ve güneşden oldukça çok etkilenirler..Dudaklarınızı korumak için ise SPF li stick kremler yada rujlar kullanmalısınız..Güneşden koruyucu ürünleri bulmanız mümkün.Eğer ki kullandığınız ruj SPF siz ise ruj sürmeden önce SPF li kremlerde sürün..Buda sizi koruyacaktır.

Dudaklarızın derisi farklı olduğu için yağ tabakası bulunmuyor yada oldukça azdır..Dudaklarınız hassas olduğu içinde tüm dış etmenlere karşı çok hassas yapısı olduğundan dolayıda her türlü etkiye karşın çok korumasızdır.Dudaklarınızın güneş ışınlarından iyi korunması gereklidir.Yağdan ve esneklikden mahrum olduklarından dolayıda bunu stick kremlerle korumalısınız.

Ayrıca dudakları ıslatmak çatlamasına neden olur.Bu yüzden kışın soğuk hava ve rüzgarlarda yazın sıcakda büzülecekleri için nemli kremler kullanmanız gereklidir..Her an yanınızda SPF li stick dudak kremlerinizi bulundurunuz..Dudaklarda kan dolaşımı hızlandırma yapmak için ise esmer şeker ile birlikde dudak kreminizi karıştırın ve dudaklarınıza sürün arkasından ise ılık suyla ıslattığınız yumuşak diş fırçası ile hafif bir şekilde ovmalısınız.Pudrası fazla kalıcı rujları ise dikkatli bir biçimde kullanmalısınız.

Dudaklarınız için birkaç damla jojoba yağı ile papatya yağını karıştırın ve bunu dudak çevrenize işaret parmağınızla yedirin..Dudak bakımında kullanılan ürünlerde ise gliserin, çinko ve bitkisel doğal yağlar olduğundan emin olun.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web