11 Ekim 2008 Cumartesi

Cildinizi kışa hazırlayın

Kışın olan soğuk hava ve nemsizlik cildi olumsuz bir şekilde etkiler..Cildinizi bu soğuk havalara göre ayarlamanız gerekmektedir.Daha baımlı ve yaşlanma etkisini azaltmanıza yardımcı olacaktır…Özellikle soğuk günlerde cildinizi nemlendirmelisiniz… Kışın ayda bir defa uzmanlara cilt bakımı yaptırmalısınız.Cildinizin gözeneklerini açmalısınız.

Ayrıca kışın cildinizi çok sıcak ve soğuk ortamlardan korumalısınız.Cildinize koryucu kremlerle masaj yapmalısınız..Günde iki litre su içmelisiniz. Kafeinli içecekler yerine bitkisel çaylar tüketin ve alkol ile sigaradan kaçının..Ayrıca düzenli beslenmeyi ihmal etmeyin..

Cildinizin temizliği için uygun toniklerle temizlein ve alkolsüz olanları kullanmalısınız..Cildinize uygun nemlendirciler kullanın..

Cildinize haftalık bakım için :

* Her hafta piling uygulayın
* Daha sonra haftada iki defa nemlendirici maskeler kullanın..
* Ayrıca geceleri ise besleyici kremler kullanın.Bu cildinizi onaracaktır.
* Otuz yaşına gelmeden önce kırışıklık kremlerini kullanmaya başlamalısınız.

Yorgun ciltlere karşı maske : Bir yumurtanın sarısı ile bir tatlı kaşık susam yağı ve bir tatlı kaşık limon suyunu karıştırın ve göz etrafı dışında kullanın.Bunu on beş dakika kullandıkdan sonra ılık su ile temizleyin..

Onarılmaya etkili maske : Bir tatlı kaşık bira mayası ve üç yemek kaşık ılık sütle kabartın..Göz etrafı dışında kullanın ve on dakika sonra ılık suyla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web