19 Ekim 2008 Pazar

Vitaminleri Doğru Kullanıyormuyuz

Günümüzde birçoğumuz vitamin desteği alırız. Pek bu vitaminleri doğru alıyor muyuz? Vitamin desteğini ne zaman almalıyız? Her ürüne güvenebilirmiyiz?

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Maltepe Bölge Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Dr. Cengiz Erdoğan, yağda eriyen A-D-E-K vitaminlerini ve suda eriyen B-C folat vitaminilerinin kullanılabileceğini belirtiyor. Erdoğan’a göre “Besinlerle herhangi bir vitamin günlük ihtiyacımızdan az alınırsa, eksik olan kısmı her vitaminin günlük dozu göz önüne alınarak dışarıdan tamamlanır”.

Dr. Cengiz Erdoğan, çocukların, yaşlıların, hamilelerin, süt veren annelerin, kronik hastalığı olanların ve besinlerle yeterince vitamin alamayanların vitamin kullanmalarının geretiğini dile getiriyor.

Piyasadaki her türlü ürüne güvenemeyiz. Erdoğan, alacağımız vitaminlerin son kullanma tarihine, içindeki vitamin çeşitlerine ve dozuna bakmamız gerektiği görüşünde.

Unutmamalıyız ki; vitaminlere ihtiyacımız olduğuna doktor karar verir. Dr. Cengiz Erdoğan normal şartlarda, besin desteğinin yeterli olduğunu, besin desteğinin yetersiz olduğunda vitamin kullanmamızı öneriyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web