Karanfilin faydaları saymakla bitmez..
1. Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.
2. Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.
3. Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır.
Karanfil çayı da bir o kadar faydalı bir içecektir İçene katılan bazı şifalı bitkilerle birlikte faydası daha da artar.
Karanfil çayının içinde bulunması faydalı olan bitkiler ;Kuşburnu,çitlenbik,karanfil tomurcuğu,muz,şeker elma usaresi
Yapılışı:
Muz ile elma usaresi püre haline getirilir. Bir litre suya iki tutam karanfil tomurcuğu,yarımşar tutam çitlenbik ve kuşburnu on dakika suda kaynatılır. Hazırlanan çay, şekerle tatlardırılarak içilir.
* Hıçkırığı gidermekte, iştahı açmakta, dimağı kuvvetlendirmekte karanfil çayının etkin yararları vardır.
*Karanfil çayı, aynı zamanda şiddetli baş ağrılarını gidermekte ve uyuyamayan kimselerin rahat uyumalarını da sağlar.
1. Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.
2. Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.
3. Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır.
Karanfil çayı da bir o kadar faydalı bir içecektir İçene katılan bazı şifalı bitkilerle birlikte faydası daha da artar.
Karanfil çayının içinde bulunması faydalı olan bitkiler ;Kuşburnu,çitlenbik,karanfil tomurcuğu,muz,şeker elma usaresi
Yapılışı:
Muz ile elma usaresi püre haline getirilir. Bir litre suya iki tutam karanfil tomurcuğu,yarımşar tutam çitlenbik ve kuşburnu on dakika suda kaynatılır. Hazırlanan çay, şekerle tatlardırılarak içilir.
* Hıçkırığı gidermekte, iştahı açmakta, dimağı kuvvetlendirmekte karanfil çayının etkin yararları vardır.
*Karanfil çayı, aynı zamanda şiddetli baş ağrılarını gidermekte ve uyuyamayan kimselerin rahat uyumalarını da sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder