4 Ekim 2008 Cumartesi

Masajın Büyüsü

Masaj nedir? İnsan vücuduna ne gibi yararları vardır?

Masajın temeli dokunuştur.Sağlığa ulaşmak ve sağlıklı kalmak için masaj yaptırmak en kolay yoldur. Masaj kas,doku ve sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etki yaratır.Kan dolaşımını düzenlerken,lenf akışını uyarıcı,kas ve sinirlerde oluşan ağrıları hafifletici bir etkiye sahiptir.

Vücut anatomisini, kasların yapısını, yerlerini ve hangi bölgeye ne kadar basınç uygulaması gerektiğini bilen diplomalı masöz veya masörler tarafından masaj yapılmalıdır.Aksi takdir de yarardan çok zarar verebilir. Masaj konusunda eğitimli uzmanlarca aromatik yağlarla, kremlerle uygulanarak farklı tekniklerle yapılan masajların rahatlatıcı, canlandırıcı, uyarıcı, dinlendirici, gevşetici ve hatta vücudu yeniden biçimlendiren etkileri var.

Masajın Faydalarına gelince;

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.

*Kas, Kemik ve Eklem Sorunlarını bağlı bel ve sırt ağrılarını,kireçlenmeyi azaltır; Spor yaralanmaları, kas ve eklem rahatsızlıkların (burkulma, incinme vb.) iyileşme süreçini hızlandırır.

*Stres Kaynaklı huzursuzluk, tedirginlik, gerginlik, uykusuzluk gibi sorunlara yönelik problemleri çözer; Başağrısı / migreni hafifletir.Deri şikayetleri (deri kaşıntıları ve döküntüleri, egzama vb.) kullanılan bitki özellikli uygulamalarla problemleri azaltır.

*Kan dolaşımını düzenleyerek,metabolizmayı hızlandırır.

*Sindirim Ve Boşaltım sistemine yardımcı olur.

*Yağ yakmını hızlandırır.

*Ödem ve toksin atılımını sağlar.

Eğer sizde 2007nin tüm yorgunluğunu,stresini üzerinizden atmak istiyorsanız kendinize 1 saat kadar zaman ayırmalısınız.

Unutmadan her masajdan sonra mutlaka bir bitki çayı içmeyi ihmal etmeyelim.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web