4 Ekim 2008 Cumartesi

Ozon Buhar Kabini ve Etkisi

Tek kişilik kullanım için yapılmış özel saunalardır. Hastanın başı dışında tüm bedeni içinde kalacak şekilde kapaklı küçük bir odacıktır. Sıcak buhar ile birlikte ozon verilir. Deri ile temas eden ozon ciltteki gözeneklerden emilir. Bu amaçla kullanılacak ozon saf oksijenden elde edilebileceği gibi soluduğumuz ortam havasından da elde edilerek ozon hava karışımı olarak da uygulanabilir. Yaklaşık 15 - 20 dakika süren bir tedavidir. Bu tedavi hastaya yaklaşık 400 - 500 kcal enerji kaybettirir. Bu nedenle uygulama sonrası bir süre dinlenme gereksinmesi doğabilir. Tedaviden sonra duş alınması önerilmez. Kurulanıp, günlük giysiler giyildikten sonra normal yaşantıya devam edilebilir.

Ozon terapisi vücutta iyileşmeyi hızlandırır,hastalıklara sebep olan mikroorganizmaları ve toksinleri yok eder.Böylece vücudu toksinlerden arınmasına yardımcı olabilmektedir.

Ozon Sauna Terapisinin Yararları

Ozon buhar terapisinin sağlığa yararları

Laktik asit üretimini indirgeyerek adeleleri gevşetir ve serbest bırakır

Toksinleri okside ederek kolayca elimine edilmelerini sağlar.

Kan dolaşımını hızlandırır,zedelenmiş adelelerin daha kolay onarılmasına yardımcı olur.

Periferal kan dolaşım yolları vazodilatasyonunu stümile ederek ağrıları dindirir.

Cildi temizler,yumuşatır ve gençleştirir.

Hücre solunumunu normalize eder.

Kronik yorgunluk ve çevresel hastalıklara karşı yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini stimüle eder.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web