*Beş adet kuru incir,
*yarım avuç kuru üzüm,
*ikişer tutam badem ve fıstık içi,
*bir tutam ginseng kökü ile birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım suları çekilinceye kadar kaynatılarak pişirilir. Hazırlanan karışıma macun kıvamına gelinceye kadar yarım avuç arpa unu ilâve edilerek bal ile yoğrulur. Elde edilen macun, havuç suyu ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde bir süre saklanır. Yaşlanma ile ortaya çıkan rahatsızlıklara karşı, bu macundan günde üç tatlı kaşığı yenir.
*yarım avuç kuru üzüm,
*ikişer tutam badem ve fıstık içi,
*bir tutam ginseng kökü ile birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım suları çekilinceye kadar kaynatılarak pişirilir. Hazırlanan karışıma macun kıvamına gelinceye kadar yarım avuç arpa unu ilâve edilerek bal ile yoğrulur. Elde edilen macun, havuç suyu ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde bir süre saklanır. Yaşlanma ile ortaya çıkan rahatsızlıklara karşı, bu macundan günde üç tatlı kaşığı yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder