4 Ekim 2008 Cumartesi

Esteterapi - Genç Yaşam

TÜRKİYEye yeni getirilen oksijen terapi kadınların yeni gözdesi. İğne ve neşter kullanılmadan cilde tamamen doğal oksijen verilerek yapılan tedavi, kırışık bir ciltte gençleşme sağlıyor. Uygulanan bu yöntem kadınların yanı sıra erkeklerin yoğun talebiyle karşılaşıyor. Çok yıpranmamış ciltte 10 seansta yanıt veren bu yöntem yaşlanmış, kırışık ciltlere 20 seans uygulanıyor. Doğal oksijen kulanılarak uygulanıyor. Özellikle yaz aylarında oluşan güneş lekelerini de yok ediyor. Oksijen terapi sadece kırışıklık tedavisinde değil kadınların büyük derdi selülitlerin yok edilmesinde de etkili bir yöntem. Oksijen terapinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

Oksijen terapisinde, vücudumuz için vazgeçilmez olan oksijen cildin alt katmanlarına ulaşarak kan dolaşımını canlandırır ve bu sayede vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Cilt metabolizmasını düzenler ve bu sayede hücrelerin yaşlanması gecikir. Bunun sonucunda cilt pürüzsüz, berrak ve gergin bir görünüme kavuşur.

Oksijen yaşamamızı sürdürebilmemiz için gerekli olan en önemli öğelerden birini oluşturur. Tüm hücrelerin yanısıra cilt hücrelerinin de yaşamlarını sürdürmeleri için hiç kuşkusuz ki oksijene ihtiyacı vardır. Ancak cilt; kirli hava, egzoz dumanı, sigara tüketimi, pasif içicilik, yeteri kadar gün ışığından yararlanamamak ve bilinçsizce kullanılan kozmetik ürünler nedeniyle gereksinimi olan oksijeni yeteri kadar alamamaktadır. Tüm bu olumsuz faktörlerden dolayı cilt erken yıpranıp, yaşlanmaya başlamaktadır.

Oksijen terapi nasıl uygulanır?

Terapinin ilk aşamasında cilt özenle temizlenir. Ardından gerekli bakım uygulanır. Regülatör aracılığıyla bu kez saf oksijen verilerek cilt kurutulur. Bu aşamadan sonra tüm yüzü kapatan şeffaf bir maske aracılığıyla yüze 10 dakika boyunca oksijen püskürtülür. Cilde belirli bir basınçla nüfuz ettirilen oksijen masaj etkisi yaratır; cilt ve cilt altı dokularına ulaşarak kan dolaşımının hızlanmasını sağlar, kollajen ve elastin sentezini uyarır. Cilde uygun bir nemlendirici sürüldükten sonra ilk seans tamamlanmış olur.

Oksijen terapisinin, dört ayda tamamlanmak üzere 10 kür halinde uygulanması tavsiye edilmektedir. İlk ay 4 seans, ikinci ay 3 seans, üçüncü ay 2 seans, dördüncü ay 1 seans şeklinde uygulanır. Uzmanlar oksijen terapisinin etkisini koruyabilmesi için mevsim dönümlerinde yinelenmesini tavsiye etmektedirler. İsteyen oksijen terapisinden tek seans olarak da yararlanabilmektedir. Tek bakım halinde uygulanan oksijen terapisinin etkisi 48 saat sürer.

Yararları nelerdir?

Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen, metabolizmayı hızlandırarak vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Bunun sonucunda toksin birikimine bağlı oluşan akne ve benzeri sorunlarda ortadan kalkar

Dokuların canlanmasına yardımcı olur

Cildin destek dokusunu oluşturan kollojen ve elastin sentezini arttırır

Eklendiğinde A, C ve E vitaminleri antioksidan etkisi gösterir

Cildin nem ihtiyacını karşılar

Kırışıklıklarda bariz bir azalma gözlenir

Gözaltı torbalarının giderilmesine yardımcı olur

Güneş lekelerine karşı da etkilidir

Cilt canlı, pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüme kavuşur

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web