26 Haziran 2009 Cuma

Metabolizması yavaş çalışanlar daha mı kolay kilo alır

Metabolizma hızı vücutta düzenli kan pompalanmasına bağlı olarak vücudunuzun, organlarınızın harcadığı enerji demektir. Hiç hareket etmeden harcadığınız enerji metabolik enerjidir. İnsanlar uyku halinde bile enerji harcalar. Bu da metabolizma hızıyla ilgilidir ve metabolik enerjidir. Ayrıca aktiviteler, spor yaparakta enerji harcanabilir ama metabolik enerji harcamak direk organlarınızın çalışmasıyla birlikte ortaya çıkan enerji verimidir.

Metabolik hız kişiden kişiye değişmektedir. Örneğin çocuklarda çok hızlıdır. Çocuklar çok hareketli olduklarından buna bağlı olarak metabolizmalarıda hızlıdır. Yaş ilerledikçe özellikle ergenlik çağına girdikten sonra metabolizma yavaşlamaya başlar. Orta yaşlarda daha da yavaşlar ve artık yaşlılıkla beraber metabolizma hızı tamamen yavaşlamıştır. O yüzden kişilerde bayan ve erkek olmak koşuluyla metabolizma hızı kişiden kişiye değişir. Erkeklerde daha hızlıdır kadınlarda ise daha yavaştır.

Metabolizması yavaş işleyen insanlar elbette ki daha hızlı kilo alırlar. Çünkü aldıkları enerjiyi yeterince harcayamazlar ve bu kişilerde kilo alımı metabolizması normal olan kişilerden daha fazladır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web