17 Haziran 2009 Çarşamba

Katarakt tedavi edilmezse ne olur

Katarakta muhtelif çeşitleri var katarakt başladıktan sonra süratla ilerleyen cinsleri var ve yıllarca yavaş yavaş ilerleyen cinsleri var.Perdeli görme veya Puslu görme diye ifade ettiğimiz katarakta bu perdeli görme gittikçe artmaya başlar aylar içerisinde artmaya başlar. Bazı şekilleri vardır bir kaç ayda gömenizi bozar ama bazı şekilleri var ki 3 5 yıl içerisinde bozulur. tamamen kataraktın yapısına göre şeklie göre değişebilmektedir.

50 yaşını geçmiş hastalar yakını göremezler yakın için kısa gözlükler kullanır. fakat bir müddet sonra hasta yakını gözlüksüz gördüğünü farketmeye başlar ve hasta son derece sevinir ben görmüyordum ve şimdi artık yakınları görüyorum. bu bir gençlik göstergesidir hasta gençleştiğini iyileştiğini etrafına söylemeye başlar biz buna ikinci bahar diyoruz.

İkinci bahar çok uzun sürmez kataraktın başlama süresidir bu takriban 6 ay veya 1 bazen 2 yıl sürer hem uzak görmesini hemde yakın görmesini kaybeder ve katarakt tedavi edilme sınırına gelir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web