22 Haziran 2009 Pazartesi

Akupunktur ile başağrısı ve migren tedavisinde ne tür iğneler kullanılır

İğne batırarak yapıyoruz yada lazer uygulayarak yapıyoruz ama benim tercihim baş ağrısı olduğu zaman hastaya iğne yapıyoruz zaten akapuntur yeri bulunduktan sonra iğne batırdıktan 5 10 saniye sonrasında hiç bir şikayetin hiç bir ağrının olmaması gerektiğni hastaya anlatır herhangi bir porblem oldğunda hastanın bizi uyarmasını söyleriz ama hastanın iğneden korktuğu zamanda lazer tedaviside yapabiliyoruz.

Paslanmaz çelik iğnelerle Akupunktur ugulaması yapıyoruz seanslar 20 dk sessiz bir odada ortamda huzuru bir şekilde hastamız istirahat ediyor bu uygulamalar haftada 3 yada 4 olabilir ağrı şikayetleri azaldıkça seansların arasını açabiliriz mesela haftada 4 te haftada 2 yapabiliriz. amacımız minumum seans sayısı maksimum sürede hastayı kontrolde tutmak yani ben 15 seansı 5 haftadada tamamlıyabilirim kabaca 8 haftada tamamlayabilirim hastanın ağrıları azaldıkça seans aralarını açabiliriz ama bu da kişiye göre değişiyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web