26 Haziran 2009 Cuma

Hülya Çağatay Şişmanlığın tek nedeni fazla yemek mi

Şişmanlığın tek sebebi asla sadece fazla yemek yeme değildir. Eğer metabolik bir hastalık varsa ki özellikle hipo-tiroid şişmanlığa neden olan bir rahatsızlıktır. Çocuğun beslenme alışkanlıkları anne karnındayken başlar. Anne eğer şekere daha yatkınsa ve şekerli yiyeceklerle besleniyorsa çocuk şeker hastası olma riski taşır. Bir çok hastalık şişman olmaya neden olur. Aynı şekilde şişmanlıkta bir çok hastalığa neden olur. Bunların en başında Hipo Tiroid ve diyabet gelmektedir.

Diyabet rahatsızlığı olan kişilerde genelde kilo problemi görülür. Kilo problemi olan kişilerde tansiyon ve buna bağlı olarak bazı kalp hastalıkları da ortaya çıkar. O yüzden bazı hastalıklar ile kilo birbiri ile ilişkilidir. Hepsi birbirini etkiler.

Elbette ki genetik faktörler çok önemli. Kişi eğer anneden, babadan, dededen ya da teyzeden her hangi birinden bir hastalık ya da obezlik riski taşıyosa elbette ki kilolu olma riski çok yüksek. Bunun dışında bebeğin anne karnındayken annenin nelerle beslendiği çok önemli. Annenin beslenme şekli, kişinin ilerde beslenme şeklini çok ciddi şekilde etkiliyor. Bunun dışında uykusuzluk ve stres kilo alımına neden olacaktır. Bazı durumlarda kilo veriminede neden oluyor ama bu kişiden kişiye değişiyor. Kimi insan uykusuz kaldığında aşırı yemeye başlar kimi insan da uykusuz kaldığında kilo verir. Yani şişmanlık sadece fazla yemekten kaynaklanmaz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web