16 Ocak 2009 Cuma

Pancar ve Pancarın Faydaları

Özellikle kırmızı ve şeker pancarı türlerini hepimiz biliriz. Oldukça faydalaı olan pancarı, taze tüketirseniz, pek çok yararında da daha iyi faydalanma imkanı bulursunuz. Konserve olaraka satılan pancarlar, pek önerilmiyor. Çünkü, ısıtılan pancarın antioksidan etkisi en düşük seviyeye geliyor. Bu yazımızda sizlere kırmızı pancardan bahsetmek istiyoruz.

KIRMIZI PANCARIN FAYDALARI

* İştahı açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özelliği vardır.
* Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.
* Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltmaya yardımcıdır.
* İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
* Böbrekleri çalıştırır.
* Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur.
* Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir.
* Sinirleri yatıştırmaya fayda sağlar.
* Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur.
* Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü özelliğe sahiptir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web