25 Ocak 2009 Pazar

FERİDUN KUNAK ÇOCUKLARDA BOY UZATMAK İÇİN

Op.Dr.Feridun Kunak Çocuklarının yaşıtlarına göre kısa olduğuna inana anne babalar için bazı önerilerde bulundu,
Çocuklarda boy uzatma önerileri
-Öncelikli çocukların beslenmesine çok dikkat etmek gerekmektedir.
-Kahvaltıyı, en önemli öğündür kesinlikle atlanmamalıdır; her sabah düzenli olarak mutlaka yalmalıdır.
-Kahvaltı sofrasında, süt, peynir, yoğurt, yumurta,zeytin gibi yiyecekleri mutlaka olmalıdır. -Küçük yaşlardan itibaren yeşil yapraklı sebzeleri yemeyi, çocuklarınızaalışkanlık haline getirin.
-Eğer, beslenme ile ilgili sıkıntısı olmadığı halde, çocuklarınızın boyu,yaşıtlarına göre daha kısa ise, o halde, kalsiyum, magnezyum, ve çinko içeren doğal tabletlerden kullanabilirsiniz.
-Boy uzaması için, beslenme kadar, egzersizlerin de önemi büyüktür. Çocuklarınızın, parmaklarının ucunda yükselerek, uzanabildiği kadar yuları uzanmasını sağlayın. -Basket oynar gibi, yukarı doğru zıplamasını sağlayın. Ayrıca, 50 şer defa sağ ve sol kolları yukarı kaldırıp, mümkün olduğunca, yukarı uzanmalarını sağlayın.
-Evde uygun bir yerede, barfiks hareketlerini yapmalarını sağlayabilirsiniz.
UYARI : Egzersizler sırasında, mutlaka çocğunuzun yanında bulunun. feridunkunak.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web