19 Ocak 2009 Pazartesi

Ahmet Maranki Saç Dökülmesine Karşı Bitkisel Formüller


Loğusalık,sonbahar,kronik rahatsızlıklar,yanlış diyet ve rejimler,uzun süreli ruhsal gerginlik gibi dönemlerde saç dökülmesi artabilir.

Hatalı beslenme,demir,kalsiyum,çinko,A,E,D vitamin eksikliği saç dökülmesinin önemli sebeblerindendir.

Malzemeler:
Bir tatlı kaşığı susamyağı
Bir tatlı kaşığı bademyağı
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
2 ampul bepanten
2 ampul E vitamini ılık olacak şekilde 1 kabın içinde karıştırılır.

Bu karışım önceden 2-3 dakika su buharına tutulmuş olan saçlı deriye, avuç içiyle ve yumuşak hareketlerle yedirilir. 10 dakika saçlı deriye emdirildikten sonra bir şampuanla saçı aşırı zorlamadan yağın fazlası akıtılır.

Daha sonra saçlar soyalı veya doğal saç kremleriyle nemlendirilir.

Akşam yatmadan Çam yağı (çam terebentin değil),sarımsak yağı,badem yağı ve ceviz yağı eşit miktarda karıştırılarak saç diplerine sürülürek masaj yapılır.Bone ile birkaç saat kadar kapatılır.Sabah sirkeli ılık su ile yıkanır.

Bu uygulamaya 3 hafta devam edilir.Kaynak:www.mucizeiksirler.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web