19 Mart 2009 Perşembe

Rezene çayı ile hangi rahatsızlıklardan kurtulabiliriz

Rezene maydanoz bilgilerden bir bitkidir ve Türkiyede doğal olarak yetişir. Bu bitkinin meyvaları özellikle aşırı yemek sonunda midede ve bağırsaklarda oluşan gazın giderilmesinde kullanılır. Bu bitkinin meyvaları kurutulduktan sonra kullanılmadan önce bir havanda toz haline getirilir ve yüzde 2 oranında kullanılır ve ardından üzerine kaynar su konduktan sonra 10 dakika beklenir sonra da içilir. Benzer bitkilerle karıştırılarakta içilir ama tıbbi çaylarla tedavi olmak istiyosanız mümkün mertebe bir veya iki bitki kullanılmasınız. Çünkü birden fazla kullanılan bitkilerin kimsayal reaksiyonları sonunda etkisi ya çok geç çıkar ya da hiç çıkmayabilir.

Uzun süreli kullanılmasında hiç bir sakıncası yoktur yemekle beraber ve yemekten sonra içilebilir. Gaz oluşumu aşırı üreyen bakterilerin o besin maddelerini değişmeleri sonucunda oluşur. Rezene o bakterilerin üremesini engellediği için gaz şikayetlerinin tedavisinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web