9 Mart 2009 Pazartesi

Hodan

Özellikleri: İstanbul, Kuzey ve Betı Anadolu bölgelerimizde yetişen bitki; kumlu, hafif toprakları ve bol güneşli yerleri sever. Yaprakları gri yeşil, kabarık dokulu, sert beyaz tüylüdür. Yıldız şeklinde, çok açık mavi eflatun renkli çiçek salkımları vardır. Tohumlarıyla çoğalır.Tıbbi bitki olarak ziraatı yapıldığı gibi, bazı yerlerde süs bitkisi olarak da yetiştirilir. Mineral tuzlar yönünden çok zengindir. Toplanan yapraklar ve çiçekler gölgede kurutulur.

Öneriler Hastalıklar: Cesareti artıran bitki, soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir.
Solunum yolları hastalıklarına iyi gelir. Ateş düşürücü etkisi olan bitki öksürüğü keser, balgam söktürür. Emzikli annelerin süt gelişini artırır, kanı temizler. Strese karşı bünyede direnç sağlar.

Kullanım Şekli ve Dozu: 1 bardak kaynar suyun üzerine 2 tatlı kaşığı kurutulmuş hodan konur. 15 dakika kadar demlendirilir ve günde 3 defa birer bardak içilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web