1 Mart 2009 Pazar

Ahmet Maranki'den Sağlıklı Bir Hayata Geçiş Diyeti

  1. Hastalık yapıcı besinlerden şifa verici besinlere doğru yavaş bir geçişle geçekleşen bir diyettir
  2. Vücut için en sağlıksız alışkanlık, sabahları yapılan ağır kahvaltılardır. Sabahları erken saatlerde katı bir şeyler yenmemeli, taze sıkılmış meyve suyu içilmelidir. Burada önemli olan öglen yemeğinin aç karnına yenmesidir. Sağlık açısından en doğru olan günde iki defadan fazla ögün almamaktır.
  3. Önemli sayılacak bir diğer kuralda yemek çesidinin uyumlu ve az olmasıdır.
  4. Yemek yerken asla başka şeyler içilmemelidir.
  5. Eğer çay veya kahve alışkanlığınız varsa yemekten önce veya sonra bir müddet beklenilip içilir
  6. Ne kadar çok sıvı alınırsa yenilen besinlerin sindirimi o kadar zor olur
  7. Aldığımız besinlerin kalorilerini bilerek ve ihtiyaç olduğu zaman almalıyız

  • ANTEP FISTIĞI 100 GRAM 600
  • ARMUT 2 ADET 70
  • ARPA 100 GRAM 367
  • AY ÇEKIRDEGI 100 GRAM 578
  • BADEM 100 GRAM 600
  • BAKLAGİLLER 1 PORSİYON 350
  • BALIK TAVA 1 PORSİYON 370
  • BEYAZ EKMEK 1 DİLİM 70-100
  • BEZELYE 100 GRAM 89
  • BİBER 120 GRAM 15
  • BİFTEK IZGARA 100 GRAM 278
  • BROKOLİ 100 GRAM 35
  • BUĞDAY KURU 100 GRAM 364
  • ÇAM FISTIĞI 100 GRAM 600
  • CEVİZ 100 GRAM 600
  • ÇIKOLATA 1 PORSİYON 520
  • ÇILEK 100 GRAM 26
  • DOMATES 1 ADET 26
  • DONDURMA 1 TOP 160
  • ELMA 1 ADET 60
  • ENGİNAR 1 ADET 10
  • ERİK 1 ADET 8
  • FINDIK 100 GRAM 650
  • FISTIK 100 GRAM 560
  • GREYFURT 1 ADET 50
  • HAVUÇ 100 GRAM 35
  • HİNDİSTAN CEVİZİ 100 GRAM 603
  • HURMA TAZE 1 ADET 15
  • İNCİR TAZE 100 GRAM 41
  • ISPANAK 100 GRAM 26
  • KABAK 100 GRAM 25
  • KABAK ÇEKIRDEGI 100 GRAM 571
  • KARNABAHAR 100 GRAM 32
  • KARPUZ 300 GRAM 55
  • KAVUN 300 GRAM 40
  • KAYISI TAZE 1 ADET 8
  • KAYISI ÜZÜM İNCİR 1 PORSİYON 290
  • KEPEKLİ EKMEK 1 DİLİM 55
  • KİRAZ 100 GRAM 40
  • KİVİ 1 ADET 34
  • KIZARMIŞ EKMEK 1 DİLİM 25
  • LAHANA 100 GRAM 20
  • MANDALİNA 2 ADET 50
  • MANTAR 100 GRAM 14
  • MARGARİN 1 YEMEK KAŞ. 204
  • MARUL 1 ADET 15
  • MERCİMEK KURU 100 GRAM 314
  • MUZ 1 ADET 100
  • PATATES HAŞLAMA 1 ADET 100
  • PATLICAN 100 GRAM 28
  • PİNİÇ KURU 100 GRAM 357
  • PİRİNÇ HAŞLANMIŞ 100 GRAM 125
  • PİRİNÇ PİLAVI 1 PORSİYON 300-350
  • PORTAKAL 1 ADET 50
  • SALATALAR YAĞSIZ 1 PORSİYON 70
  • SALATALIK 1 ADET 11
  • ŞEFTALİ 1 ADET 60
  • SIVI YAĞLAR 1 YEMEK KAŞ. 130
  • SOĞAN KURU 100 GRAM 35
  • SUCUK 100 GRAM 452
  • SUSAM 100 GRAM 589
  • SÜT 100 GRAM 66
  • SÜTLAÇ 1 PORSİYON 100
  • TAVUK IZGARA 100 GRAM 132
  • TAZE FASULYE 100 GRAM 90
  • TAZE YEŞIL BİBER 100 GRAM 15
  • TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞ. 206
  • ÜZÜM 100 GRAM 57
  • YOĞURT 100 GRAM 90
  • YOĞURT MEYVELİ 100 GRAM 120
  • YUMURTA 1 ADET 80
  • ZEYTİN SİYAH 1 PORSİYON 200
  • ZEYTİN YAĞLILAR 1 PORSİYON 200
Kaynak: Prof. Dr. Ahmet & Elmas Maranki / Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web