23 Mart 2009 Pazartesi

Bahar Otu




Önerilen hastalıklar: Karaciğere faydalıdır, vücut üzerindeki şişlere faydalıdır. Göğsü yumuşatıp, bedeni dengeli tutar. Ağrı kesici özelliği vardır.

Kullanım şekli ve dozu: Taze otun öz suyunu çıkarıp yumurta akıyla tadfiye ettikten sonra içine yeteri kadar şeker katılır. Bu karışım bir müddet kaynatılıp kullanılırsa, karaciğerde olan yaraları iyileştirir. Bahar otunun yaprakları dövülüp, vücuttaki şişliklerin üzerine ugulanır. Otun yaprağı salatası gibi yenilir. Çiçeği kaynatılıp içilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web