15 Mart 2009 Pazar

Ak asma

Özellikleri: Bu bütkü çeşidi bir tür sarmaşıktır. Yapraklarını dökmeyen tırmanıcı bir bitkidir. Çeşitli renklerde güzel çiçekleri vardır. Güzel görünüme sahip bu bitkiler bol güneş alan yerlerde yetiştirilmelidir.

Önerilen hastalıklar:
Öksürük, astım ve boğmacaya karşı kullanılan bazı ilaçlarda etkin madde katkısı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bitki, çay içimi olarak, üst solunum yolları nezlesi ve iltihaplı kronik bronşite karşı kullanılabilir.

Kullanım şekli ve dozu:
1-2 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Biraz bal ile tatlandırılmalıdır. Günde 1-2 bardak içilir.

Meyveleri sağlığa zararlıdır. Sadece önerilen biçimde kullanılmalıdır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web