16 Mart 2009 Pazartesi

Akdiken

Önerilen hastalıklar: Peklikte, karaciğer yetersizliğinde çok kullanılır. Karın ağrısına iyi gelir. 1-2 yıllık dal kabukları, bağırsakları tahriş etmeden çalıştırır. Müshil etkisi gösterir.

Kullanım şekli ve dozu:
1 bardak suya toz halinde bulunan akdiken otundan 1 çay kaşığı konulur. Günde 1 veya 3 defa içilir. Meyvelerinden 15-20 tane yenildiğinde ishal yapar. 20'den fazla yenmemelidir. 25 gram akdiken yaprağı, 1 litre suda kaynatılıp günde 2 bardak içilirse kanı temizler.

Bitkinin müshil olarak kullanılmasında genellikle hafif bir bulantı ve karın ağrısına neden olur.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web