22 Mart 2009 Pazar

Ayrık Otu

Önerilen hastalıklar: Böbrekte ve mesanede olan taşları eritir, rahim tıkanıklıklarını açar. Otun kökü kaynatılıp içilirsei bağırsak ağrılarını dindirir, vücuttaki yapışkan hıltıları yok eder. Bilinmeyen bir özelliği de ruhani rahatsızlıklara iyi geldiğidir.

Kullanım şekli ve dozu: 1 bardak ılık suya kurutulup toz haline getirilmiş 1 çay kaşıpı ayrık otu, her gün yemeklerden önce karıştırılıp içilir. Acı olduğu için limon yada naneyle tatlandırılır. Başka bir tarifinde 20 gram ayrık otu, 1 litre suda kaynatılıp, günde 4-5 çay bardağı içilir. Köküyle beraber yaprağı dövülüp, vücuttaki şişlikler üzerine uygulanırsa şişler inip, ağrıları diner. Haşlanan ot içine bir miktar bak, biraz biber, bir miktar günlük ve bir miktar müri safi katılıp, tekrar kaynatılır. Oluşan karışımla ağızda gargara yapılırsa iş ağrıları ortadan kaybolur.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web