17 Eylül 2008 Çarşamba

Ender Saraç Kabızlık için Kek Tarifi

MALZEMELER :

2 adet yumurta sarısı

1 fincan sıvı yağ

Tarçın

50 gr keten tohumu (az öğütülmüş)

50 gr yulaf ezmesi

Mürdüm eriği (İsteğe bağlı miktarda)

1-1.5 kahve fincanı şeker

Tam buğday unu (yeteri miktarda)

HAZIRLANIŞI : Yumurtaları akından ayırın ve kek kabında iyice çırpın. Sıvı yağın içine tarçını ekleyip ayrı bir kapta çırpın ve yumurtanın içine katın. Diğer malzemeleri de ekleyerek normal bir kek hamuru elde edin ve 150-160 derecede pişirin.

NOT : Keki 2 ince dilimden fazla yemeyin.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web