22 Eylül 2008 Pazartesi

ENDER SARAÇ CHEESE KEK

DR Ender Saraç Cheese Kekin Ramazan İçin Mükemmel Bir Tatlı Olduğunu Belirtti
Malzemeler:
-Tabanı için yulaflı bisküvi
-1tatlıkaşığı nişasta
-300 gram lor peyniri
-200 gram light süt
-3 adet yumurta
-2 yemek kaşığı dolusu pekmez
Yapılışı: Yulaflı bisküviyleri ezerek toz haline getirdikten sonra kek kalıbının altına yayıp bastırarak düzleştirin. Sertleşmesi için buzlığa koyun.Light sütün birazını ısıtıp içinde pekmezi erittikten sonra ılınmaya bırakın.Sütün geri kalanına lor peynirini,yumurtaları,nişastayı ilave ettikten sonra mikserle homojenize kıvamına gelene kadar karıştırın.Oda sıcaklığı kadar ılınmış olan pekmezli sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bu karışımı buzdolabından çıkardığınız kek kalıbına koyun.Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına koyarak 30-35 dakika üzeri hafif kahverengi olana dek pişirin.
Çocuğunuzun beslenme çantasınada rahatlıkla koyabileceğiniz sonderece sağlıklı bir tatlıdır.Kalsiyum,protein ve demir açısından zengin,besleyici ve kaloriside çok düşük bu keki mutlaka deneyin
kaynak showtv

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web