21 Eylül 2008 Pazar

Lazer epilasyonun gelişimi

Lazer cihazları ilk olarak 1965 yıllarında keşfedildi.Bugün birçok alanda kullanılmaya başlandı.Özelliklede 80′li yıllardan sonra gelişim süreci dahada da hızlandı. 89 yılında ise DYE lazerle damarsal tedavide kullanılarak FDA onayını aldı.Daha sonra cilt bakımı,cilt lekeleri, kılcal damalarda ve dövme çıkarma işlemlerinde kullanılmaya başlandı.

95 yılında ise lazerli epilasyon için geliştirilen lazer teknolojisi yan etkileriyle birlikde geldi.Ancak daha sonra ise alexandrite, ruby ve Nd yag gibi versiyonlar geliştirildi.

İstenilen amaç kılın içinde bulunan melanin adlı boyanın lazer ışınlarını emerek ısı oluşup kıl köklerinin tahribi ile dökülmesi idi.Bu yüzdende dalga boyu ve yoğunluklarında ayarlanması amaçlandı.Bu yoğunluklardan sıralama en çok emilenden aza doğru ruby,alexandrite,diode,nd-yag olarak sıralanır.

Alexandrite lazer ise cildinizi en çok koruyan ve koyu tenlilerdede uygulanabilen ve ayrıcada istenilen yüksek dozlarda verilmesiyle tercih edliyor.Ayrıca bugün bu cihazlarla epilasyonlar daha cuzi fiyatlarla yapılmaktadır.Son olarakda pulse lazer cihazları çıkmıştır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web