21 Eylül 2008 Pazar

Cilt lekelerine lazer tedavileri

Bugün lazer teknolojisi ile varisli kılcal damarlardan cilt lekerine ve epilasyona kadar kullanılmaktadır. Bugün kılcal iyi görünmeyen damarlarda ve lekelerde kullanılabilmektedir.

Yüz ve bacaklarda görünen ince damarların tedaviside mümkündür.. Bu tür sorunlar genel olarak güneşin ışınlarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca boyun ve yüzde cilt lekeleride oluşabilir.Ancak bazen hamilelik, alkol alımı ve birtakım hastalıklar sonucuda oluşabilirler. Hamilelikden sonra ise daha çok kadınlarda bacak kısımlarında bu damarlar görülebilir.

Bu kötü görünüme neden olan kılcal damarlar bugün lazer ile tedavi edilebilmektedir..Fazla bir yan etkiside yok denecek kadar azdır.Yaşlanmadan dolayı cilltte oluşan kırmızılıklar gibi sorunlarda laser ile giderilir.

Kırmızı lekeler doğumda meydana gelirler ve renkleri değişmektedir.Zararlı ve zararsız olanları mevcuttur.

Birde şarap lekesi denen açık pembe olan lekeler doğumla birlikde oluşur ve yıllar sonra kaybolurlar yada mor rengi alabilirler.Yıllar sonra üstü pürüzleşebilir ve genel olarak boyun ile baş kısmında olabilirler..Estetik bakımdan rahatsız edici gözükebilir. Bu lekelerde tedavi edilebilir. Özellikle de pulse laser cihazları ile kolayca uygulanmaktadır.Erken yaşlarda başlanması etkin sonuç için önemlidir.

Damar tedavisinde ise lazer sistemi kullanılıyor. Etkin sonuç ve nerdeyse sıfır yan etkisi olan bu lazer cihazları ile tüm lekelerden kurtulmakda mümkündür. Güneş lekeleri, kılcal damarlar gibi sorunları ortadan kaldırır.İşlem uygulanırken sinek ısırığı kadar acı hissi oluşabilir ancak son cihazlar ile bu git gide azalmıştır..Kısa ve kolayca birkaç seansda bitirilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web