29 Eylül 2008 Pazartesi

Cildiniz ve Saçlarınız için besinler

Pişirilmeden tüketeceğiniz sebze ve meyveler ile güzel saçlara ve daha parlak bir cilde sahip olmanız mümkündür.Çünkü onlar nasıl beslendiğinizin aynasıdır.

Güzelliğiniz için önerilen besinlerden işte bazıları

Salatalık tüketin : Böbrek ile karaciğeri çalıştıran salatalık vucuttan üre asitleri ile ürat tuzlarını atar ve içindeki kükürtde kanı temizler ve cildin ter bezlerini çalıştırır..Cildinizin pürüzsüz olmasını sağlar.

Papaya Meyvesi : İçindeki emzimler ve asitler mutluluk hormonu salgılar.
Hindistan cevizi: ‘Lauric asit’ adında, nadir bulunan bir madde içerir. Bu madde, vücudun bulaşıcı hastalıklara ve virüslere karşı direncini arttırır ve sizi korur..

Keten Tohumu Tüketin : İçinde bol miktarda çoklu doymamış yağ asitleri bulunur ve potasyom, demiz bakır ve çinko gibi bir çok vitamin bulunur.. Öksürükden sedef ve ses kısıklığına kadar bir çok hastalıkdan sizi korur.

Roka yiyin :İştah açıcı, uyarıcı, kuvvet verici ve öksürük kesici özelliği bulunuyor..

Zeytin: Safrayı arttırıp, karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Yaprakları ve kabukları, yüksek tansiyonu ve kandaki şeker miktarını düşürür.

Turp: Bol C vitamini, iyot ve kükürt içerir. Karaciğeri ve mideyi çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, cildi güzelleştirir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web