18 Eylül 2008 Perşembe

Yağ Yakan Çorba

Malzemeler:
* 2 demet taze soğanya da 1 büyük boy ince doğranmış soğan/pırasa
* 1 orta boy karnabahar veya 2 orta boy brokoli
* 125 gram ıspanak veya doğranmış orta boy lahananın yarısı
* 1 adet irice sarı biber
* 6-8 adet doğranmış kereviz sapı
* 2-3 adet büyük boy ince dilimlenmiş havuç
* 1 ölçek ev yapımı tavuk ya da sebze suyu
* 4-5 adet olgun domates
* Yarım limon suyu
* 1 ufak avuç irice doğranmış maydanoz
* 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
* Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 1-2 çay kaşığı dövülmüş hardal ve kişniş tohumu (İsteğe bağlı)

Hazırlanışı: Domates dışındaki tüm sebzeleri ve baharatları büyük bir tencerenin içine koyun. Tavuk ya da sebze suyunu ekleyin ve gerektiği kadar su ilave edin. Kaynamaya başlayana kadar kısık ateşte pişirin. Ardından domatesleri ve limon suyunu ekleyin. Taze otları ve sarımsağı ve pul biberi kattıktan sonra yarım saat kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web