21 Eylül 2008 Pazar

Yağlı Ciltlere Bakım Önerileri

Yağlı bir cildiniz var ve bundan şikayetci iseniz şimdi bu cilt bakım önerilerine bir göz atın…

* Yüzünüzü yıkarken sıcak suyla birlikde anti bakteriyelli sabunlar ile temizleyin. Aşırı derece yağlı olan sabunları kullanmayın.Yüzünüzü her gün üç kez den fazla yıkamayın daha çok yağ salgısına sebeb olursunuz…
* Birkaç damla lavanta yağını alın ve soğuk suyla birlikde günde bir kaç defa yıkayın.Gözeneklerin sıkılaşması sağlanacaktır.
* Cildi temizlemek için ise koyu kahverengi killi maske kullanın.
* Oil free olan yağ içermeyen makyaj ürünleri seçin.Yağı emmesi için cildinize talk pudrası yada bebek pudrası sürün.Bunları fondotenden sonra yapın.
* Yağın emilmesi için ise hamamelis kullanın.
* Üç çorba kaşık hint tohumu yada gül goncasını bri fincan suda kaynatın.Daha sonra yüzünüzü 20 dakika kadar buhara tutun ve sonrada soğuk suyla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web