21 Eylül 2008 Pazar

Lazer Epilasyon

Son zamanlarda çok tercih edilen lazer epilasyonu yöntemi son yirmi seneden beri kullanılmakda olan lazer teknolojisinden faydalanarak uygulanmaktadır.. Bunun üzerine ise üç değişik olan yöntemler geliştirilmiştir..Bunlar ise Diode,içinde ND ve Alexandraite lazer cihazlarıdır. Bunlardan en gelişmiş olanı ise diode lazer olanıdır.. Bu cihazla en etkin ve kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.Ayrıca soğutma sistemi ile acı hisside minimunda tutulmaktadır.

Lazer epilasyonu son zamanlarda sadece kadınlar tarafından değil erkeklerde yararlanmaktadırlar. Şimdi gelin bu lazer ve lazerli epilasyon hakkında aklınızdaki soruları cevaplayalım….

* Lazer ile nasıl işlem yapılıyor?

Lazer ışınlarının düz vede dalga demetleri şeklinde tam odak noktaya temas etmesi olayıdır.Lazer ışını odak noktadan geriye yansıma yapmaz ve etrafına herhangi bir zarar vermez. Bu yüzden tam nokta kısmına gelen ışınlar ısınma yapar ve kıl köklerini kurutup dökerler.

* Lazer epilasyon ne gibi etkiler bırakıyor?

Demet ve değişik olan dalga boylarıyla direkt kıl köküne giden ışınlar ısı etkisiyle kıl kökünü kuruturlar ve dökülmesini sağlarlar.Bu yüzden yeniden kıl çıkması çok nadir olur ve etkin kalıcı çözümler sunar.Bu yüzden kalıcı işlem için kıl kökü ısıyla kurutulup dökülür.Kıl kökleri genelde beş mm ye kadar olabilir ve lazer ile bu dalga boyları ayarlandığı için etkin sonuçlar verir.

Lazer epilasyon cihazlarında bulunan fototermoliz özelliği ile sadece odak kıl kökü noktasına nufus eden ışınlar etrafındaki cildinize yada dokulara herhangi bir zarar vermezler.Etkin lazer işlemi için derinizin rengi , kıl rengi ve boyu ile orantılı olduğundan dolayıda ışınların dalga boyu ve demeti göndermekde önemlidir.

LightSheer özellikdeki cihazlarda ise ten renginize ve kıl cinsine göre ışınlar ayarlanabilmektedir…Bu işlem konuda uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından uygulanmalıdır..Örnek verecek olursak tam olarak odaklanmayan ışınlar az olursa daha çok seans gerektirdiği gibi fazla olursada cildinizin yanmasına yada tahriş görmesine sebebiyet verebilir.

* Lazerli epilasyonda ten rengi önemlidir

Evet bu konu önemlidir.Teniniz açık ve kıllar koyu renkde ise en etkin sonuçları almanız mümkündür.Koyu kıl kökleri ışınları daha etkin emeceklerinden dolayı vede açık tende çok az etki olacağından daha kısa seanslarda işlem bitirilebilir.Ancak diod lazer gibi ışınların kişiye göre ayarlanabilmesi imkanı olduğundan dolayı da esmer tenliler, zenci yada bronz tenli kişilere görede ayarlanabiliyor olması getirdiği yeniliklerden.Esmer tenlilerde epilasyon işlemi daha zor olacağı için “LightSheer” sistemi tam esmerlere göre geliştirilmiş bir cihazdır..

* Fazla seans yaptırmak yararlımıdır?

Tüyler genel olarak katajen, telojen vede anajen olmak üzere 3 gelişim evresinden oluştuklarından dolayı her gelişim kıllarda farklı zaman aralıklarında oluşur….Lazer epilasyonu yaptırdığınızda aktif olan yani anajen kıllar etkilenir ancak diğer tam gelişmeyenlere bir etkisi olmayacağı için seanslar uygulamak daha etkin çözümdür.Genel olarak altı seansda tüm işlem bitirilmiş olur. Ancak seansların aralıkları yüzde bir buçuk ay vucuttta ise iki ay aralıklarda uygunlaması doğrudur…Seanslar arttıkçada aralıklarda artar.Bir kaç seans sonrasında etkili sonuç olacağından dolayı bir sonraki seans için biraz daha fazla aralık geçmesi gerekmektedir.

Lazerli epilasyonda seanslar ise bölgelere göre değişen zaman dilimlerinde bitirilmektedir.Bacaklar ile sırtınız iki saatte bikini ve yüz bölgesi gibi yerler on beş dakikada çene bölgeside birkaç dakikada bitebilir.Tamamen uygulanacak olan yer ve kıl sorununa bağlıdır.Değişimler gösterir.

* Lazer epilasyonda acı duyulur mu?

Son çıkan cihazlarda soğutucu sistemi olduğundan dolayı en aza indirilmiştir.Biraz yanma yada batma gibi his verebilir.

* Lazer epilasyonun herhangi bir yan tesiri bulunuyor mu?

Kişinin tenine göre uygulandığından dolayı bir yan etkisi bulunmamaktadır..Ancak geçici olarak oluşan kızarıklık yada kabarmalar oluşabilsede bunlar geçecektir.En fazla birkaç gün içinde kaybolurlar.Lazer epilasyonunda hastanın kıl durumu ve tenine göre değişen ışınlar verildiği için bu ışınların gönderilme süreleri vede yoğunlukları önemlidir.Cildinizde herhangi bir sorun oluşturmaması açısından tecrübeli hekimlerce yapılması en doğrudur.

En etkin sonuçları sekiz seansa kadar alırsınız.Ancak küçük çaplı ise birkaç seans da bitirilir.

* Lazerli epilasyon ücretleri nedir?

Lazer epilasyon fiyatları bölgeye ve yapılacak olan seanslara göre değişiyor.Ayrıca kullanılacak olan cihazlarda farklılık oluşturmaktadır. Genel olarak sıralarsak cihaz tipi, seans sayısı, uygulanacak bölge gibi etmenlere bağlı değişir.Bir yüz ile bacaklar aynı olamaz.Bunların seans uzunluklarıda kişiye göre değiştiğinden dolayı uzmanlara danışmanızda fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web