10 Haziran 2008 Salı

UYKUSUZLUĞA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Uykusuzluğa bitkisel öneriler;
Kolayca uykuya dalabilmek ve aralıksız uyuyabilmek için, hiç bir zararlı olmayan bitki çaylarından yararlanabilir bu çayların, bir veya yarım saat önce içilmesi doğru olur.
* C vitamini, B3 ve B6 vitaminleri kalsiyum ve magnezyum eksikliği bu vitamin ve minerallerin uyku üzerindeki etkileri büyük.
* Lavanta kokusunun yatıştırıcı etkisi var. Odanızda lavanta kokusu bulundurun veya yastığınıza lavanta yağı damlatın.
* Geceleri vücudunuzu gevşetin. Yatmadan önce sıcak bir duş alın. Veya küvetinizi sıcak suyla doldurun. Çeşitli yağlar damlatarak, kokulu sabunlar kullanarak en az yarım saat dinlenin
* Bir elmayı yavaş yavaş çiğnemek.
* Çok hafif demlenmiş ıhlamur çiçeği (Fincan başına 1 tutam); çok koyu olursa tam tersi etki yapar.1-2 dakika kaynatın.3 dakika demlendirin
* Bir kahve kaşığı taze marul suyu veya 1 fincan suya kaynatılmış 2 tutam sap ve yapraklarını atın.1-2 dakika kaynatın.5 dakika demlendirin.
* Nane çayı, yatmadan önce içildiğinde sinir sistemini rahatlatır.Bir Fincansuya kaynatılmış 2 tutam nane atın.1-2 dakika kaynatın.5 dakika demlendirin.
*Romen papatyası çiçekleri, portakal çiçekleri,akdiken,çiçekleri,şerbetçiotu kozalağı ballıbaba yaprak ve çiçeği ,erkeçsakalı çiçekleri. Seçeceğiniz bir bitkiyi de aynı demleyip içebilirsiniz.
* Bir bardak sütün içine ince kıyılmış orta boy bir soğan eklenir ve kaynama derecesini aşmadan 10-15 dakika ısıtılır. Ilıklaşana kadar beklendikten sonra süzülür ve yatmadan önce içilir. Rahat bir uyku sağlar.
* Demlenmiş kuşburnu çiçekleri (Fincan başına 4 tutam) veya aynı bitkinin tohumları daha etkilidir. (Fincan başına iki tutam)
* Kaynamış yulaf samanı veya aynı tahılın bulguru Bir fincan kaynamış suyadört tutam koyun 1-2 dakika kaynatın .5 dakika demlendirin.
* Mayıs Papatyası çayına 1/4 oranında süt karıştırılır ve biraz bal ile tatlandırılır. Uyku Bozukluklarına etkilidir.
* Yulaf çayı gün boyunca 2-3 bardak içilebilir. Ama yalınızca yatmadan önce sıcak içilen 1 bardak çay da rahatlatıcıdır. Ayrıca yulaf tentürü de,yatmadan önce yarım bardak sıcak suya 2-3 çay kaşığı eklenerek içilir.Yulaflı içkiler bal ile tatlandırılır. Uyku Bozukluklarına etkilidir.
* Yatağa girmeden önce ıhlamur banyosu(5 tutam çiçeği), 2 tutam gelincik(çiçek ve dövülmüş kapsül) nane ,(yaprak) , 1 tutam papatya (çiçek) el ayakbanyo suyuna konur.içinde 5-10 dakika el veya ayaklar tutulur.Banyo sırasında hangi bitkiyle banyo yapıyorsak yine aynı bitkiden demlenmiş birçay (fincan başına 1 tutam atılarak yapılır.).içilir.
* 2 tutam melisa,2 baş papatya,1 tutam turunç,1 tutam ıhlamur,1 tutam anasoneşit miktarda karıştırılarak 1 litre suya 5 tutam atın.2-3 dakika kaynatın.Demlendirin banyo suyuna 1 çay bardağı atın.El ve ayak banyosu dayapabilirsiniz.
*2tutam ıhlamur,2 tutam adaçayı,1 tutam mine çiçeği,2 tutam ebegümeci,tutam turunç.eşit miktarda karıştırılarak 1 litre suya 5 tutam atın.2-3 dakika kaynatın.Demlendirin banyo suyuna 1 çay bardağı atın.El ve ayak banyosu da yapabilirsiniz.
* İnce kıyılmış 4-5 dal dereotu 1 bardak kaynar suyla haşlanır 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür.Yatmadan önce içilir. İsteyen tatlandırılabilir,ama tatlandırılmadığından tadı daha iyidir.
*Binbirdelik otu çayı , ile yapılan 4-6 haftalık bir kür genel anlamda yatıştırıcıdır.Uyku Bozukluklarına etkilidir.Yatmadan önce 1 çay bardak çay içilmelidir.
* Yatmadan önce biraz anason çiğnendiğinde rahat bir uykuya geçilebilir.
* Rezene -frenk kimyonu-oğulotu eşit karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu, 1bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür.Yatmadan önce biraz bal ile tatlandırarak içilir. Uyku bozuklukları için etkilidir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web