15 Haziran 2008 Pazar

DR.ENDER SARAC'TAN DETOKS DIYETI

Ayurveda uzmanı Dr.Ender Saraç; sağlıklı yaşam üzerine verdiği demeçte;pozitif olmak yani pozitif enerji sağlıklı yaşamın ilk kuralı,ama sağlıklı olmak için için diyet ve pozitif enerji tabiki yeterli değil.
*Plates,egzersiz ve yürüyüşler sağlıklı yaşamın gereksinimlerindendir.
*Yılda bir kez özellikle kolesterol açısından sağlık kontrolünden geçmek gereklidir.
*E vitamini, selenyum ve multi vitaminler sağlıklı yaşamak için almamımz gereken ek desteklerdir.Gün içerisinde mutlaka yeşil çay tüketmeliyiz.
*Beyaz un kabızlığa sebeb olduğundan tam buğday unu kullanmak daha yararlı olacaktır.
*Protein ve karbonhidratları öğünlerinizde ayrı tutun dedi.
Dr.Ender Saraç ayrıca zayıflamak için Çilek kompostosu ve Çorbadan oluşan bir detoks tarifide verdi.İşte Dr.Ender Saraç'ın vermiş olduğu detoks diyetinin tarifi;
ÇİLEK KOMPOSTOSU
Yarım kilo çilek
2 adet kuru tarçın
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 limonun suyu
3 bardak su
Hazırlanışı:Suyun içerisine çilekler irice doğrandıktan sonra diğer malzemelerde içerisine konur ve bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır.İçerisinde şeker ve tatlandırıcı olmıyacak.
DETOKS ÇORBASI
2 Adet ortaboy enginar
1 demet semizotu
2 adet taze soğan
6-7 sap dereotu
5-6 sap maydanoz
2 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı toz zerdeçal
1 kahve kaşığı zencefil
1 tutam tuz
2 ltre su
Hazırlanışı:Tüm malzemeleri karıştırararak çorba gibi pişirin daha sonra blenderdan geçirin
NOT:Bu arada sporu ihmal etmemek gerekir.Bol Bol su tüketmeli,aralarda bitki çayları içmelisiniz.Çorbanın içerisine önerilen miktardan fazla tuz atmayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web