4 Haziran 2008 Çarşamba

REFLÜ HASTALARINA ÖNERİLER

Yaz mevsiminin gelmesiyle havuzlara ve denizlere talep artmaktadır..Fakat havuzlar doğru dezenfenkte olmassa pek çok hastalığada davetiye çıkartmakta..Dr.İbrahim Saraçoğlu'da bu konuda uyarıyor.
Havuzlara klor ilave ediliyor bu klor,bakterilere karşı önleyicidir,mantarlara karşı önleyici değildir.Ayrıca sinizütü olan,boğaz enfeksiyonu olan insanların mukozaları da havuza karışır.Ayaklarınızı dezenfekte ederek havuzlara girilmelidir.Havuzdan sonra tatlı su ile duş almalısınız,eğer klorlu suyla güneşlenmeye devam ederseniz çeşitli cilt hastalıklarına davetiye çıkarırsınız.Güneşin zararlı ışınları vücuda zarar verir.
REFLÜNÜN SEBEBLERİ VE ÇÖZÜMÜ
Reflüyü hormonlu besinler,stres reflüye sebeb olur.Reflünün tek ilacı 2 yudum süttür.2 yudum süt reflünüzü mucizevi şekilde yok edecektir...
Reflüsü olanlar greyfurt ve portakal suyundan uzak durmalıdır.Portakal suyundan (ritm bozukluğu,taşikardisi olanlar) da uzak durmalıdır
Ayrıca akşam alındığında uykusuzluk yapar.
Süt alerjisi olanlara boş mideye (şeker hastaları hariç)bir bardak havuç suyu çok faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web