24 Haziran 2008 Salı

KURUTULMUS KIRAZ SAPI

Kurutulmuş kiraz sapının faydaları anlatmakla bitmez.Kiraz sapının selülozik bir yapısı vardır.İçerdiği etken maddelerin azlığı ve bağımsızlığı onu tedavi amaçlı kullanıldığında çok güçlü kılıyor. Meyve olarak kirazın vücuttan su attığı bilinen en belirgin özelliğindendir.Damarların dostudur.Vücuttan su attığı gibi aynı zamanda kanıda sulandırır.Bu sayede kalp daha iyi çalışır.Bu özellik meyvelerde çok ender görülen özelliktir.Damarların içten yağlanmasına karşı önleyici gücü oldukça yüksektir.Sabahları aç karnına tüketilen bir avuç kiraz kötü huylu kolesterole karşı gün boyu kalkan görevi görür. Bilhassa kurutulmuş kirazsapı çayını genç erkeklerin kullanması gereklidir.Erkeklerde en erken kullanılacak yaş 40 yaş ve sonrasıdır.Genç bayanlarda en erken 15 yaşından sonra kurutulmuş kiraz sapı kürü uygulanabilir. Kür 1:Regl dönemlerinde vücuttaki şişmelerden şikayetçi olanlara en etkili ilaç kurutulmuş kiraz sapıdır.Bir litre kaynamakta olan suda yaklaşık bir avuç kiraz sapını 5 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte kaynatınız.Soğuduktan sonra süzünüz ve buzdolabına koyunuz.Aç ve tok hergün regl süresince içiniz.
NOT:Bu su buzdolabında 3 gün boyunca bekleyebilir.3 günden sonra bu suyu kullanmayınız.
Kür 2:
Toksin atıcı ve dolaşım bozukluğuna karşı:Bir litre kaynamakta olan suda bir avuç kiraz sapını yedi dakika hafif ateşte kaynatınız.Kynama işlemi tamamlandıktan sonra soğumasını beklemeden süzünüz ve buzdolabına koyunuz.yemeklerden yarım saat önce yada yemeklerden 2 saat sonra günde 1 su bardağı içiniz.Bir hafta uygulandıktan sonra 3 gün ara veriniz.sonra tekrar bir hafta uygulayınız.
Not:Bu su buzdolabında 3 gün boyunca bekleyebilir.3 günden sonra bu suyu kullanmayınız
PROF.DR.İBRAHİM SARAÇOĞLU

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web