18 Haziran 2008 Çarşamba

KOLESTROLU KONTROL ALTINA ALMANIN YOLU

Kolestrolü karaciğerimiz üretiyor.Kolestrol genetik olabilir, sağlıklı bir insanın günde kolestrolünün yüzde 70'ini karaciğeri üretir,geri kalan yüzde 30 luk bölümünüde dışardan besinler vasıtasıyla alıyoruz.Fakat günümüzde Fastfoot beslenme şekli ve şeker oranı yüksek yiyeceklerden dolayı yüzde 30 aldığımız kolestrolü, yükseltmiş oluyoruz. Kolestrolü kontrol altına almanın yolu:Et türü yiyeceklerin yerini en güzel şekilde dolduran yeşil mercimektir.Yeşil mercimek kolestrolü düşürür.Haftada 2-3 kez mercimek çorbası ve mercimek köftesi yiyebilirsiniz.Bir ay müddetle uygulayın.Ayrıca enginar tüketimide kolestrolü düşürmede etkilidir.Kahve tüketimi de kolestrolü yükseltir.(Türk kahvesi ve nescafe)Ayrıca selülite de neden olmaktadır.Fazla tüketilen kahve yağ üretimini tetikleyen hormonları uyarır. Hem kolestrolü hemde hipertansiyonu düşüren mucizevi bitki nar çiçeğidir.

KAYNAK:PROF.DR.İBRAHİM SARAÇOĞLU &SABAH SABAH SEDA SAYAN

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web