14 Haziran 2008 Cumartesi

PROF.DR.İBRAHİM SARAÇOĞLU ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN BESİNLER "

Bebeklerin doğdukları andan itibaren temel ihtiyaçları anne sütü ve anne sevgisidir..Anne sevgisiyle büyür anne sütüyle beslenirler..Sağlıklı bir anne sağlıklı bir bebek demektir.Gebelik döneminde ve gebelik sonrası dönemlerde annenin beslenme şekli bebeği de etkiler.Sağlıklı beslenemeyen annenin sütü de verimsiz olur.Bilinçli tüketilen gıdalarda pek çok sıkıntının önüne kesmiş olur.
Anne sütünü arttırmanın da pek çok bitkisel yolları var.Prof Dr.İbrahim Saraçoğlu’nun verdiği bilgiler doğrultusunda;
Anason, Rezene, Kereviz, Balkabağı, Çilek, Sumak, Tere otu, Dereotu. Anne sütünü arttıran besinler arasında…
Dereotu mesela;:hem zayıflatıcı etkiye sahip hemde anne sütünü arttırmada büyük faydası var.
Sabah ve akşam olmak üzere yemeklerden 15 dkika önce bir tutam dereotu çiğnenerek yenirse emzikli anneler de süt daha verimli hale geliyor.
Balkabağı ve Çilek mevsiminde ve doğal olanlar tercih edilerek tüketilmeli!
Rezene taneleri eşit oranlarda karıştırılıp, 100ml sıcak suya + 2 gr. oranında karışım demlenip bitki çayı olarak tüketilebilir, aynı zamanda hazım kolaylığı sağlar
NOT:Yüksek tansiyon hastaları kerevizi tüketirken dikkatli olmalılar.!

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web