11 Haziran 2008 Çarşamba

KOKLAYIN HAFIZANIZ YERİNE GELSİN

Yediğiniz ya da içtiğiniz besinler sadece midenize değil, ruhunuza ve beyninize de hitap ediyor. Kereviz tansiyona iyi gelirken düş kırıklığını da gideriyor. Biberiye hem selülitlerden hem de hafıza sorunlarından kurtarıyor. Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun "Doğada hiçbir şey nedensiz yaratılmamıştır. Her derdin devası yine evrende vardır" dediği gibi gerçekten de besinler hem şifa hem gıda kaynağı. Yeter ki doğru ve dozunda kullanmayı bilelim. Biberiye son dönemin en popüler bitkilerinden. Yara kapatıcı, bedeni güçlendirici, safra akıtıcı, kalbi kuvvetlendirici, kan dolaşımına ve karaciğere faydalı olan biberiye hafıza için de birebir. Eskiden sürmenaj olarak adlandırılan hafıza kaybı ve unutkanlık için kullanılan tek bitki biberiye imiş. Unutkanlık sorununuz varsa yanınızda biberiye yağı taşıyın. Arada sırada çıkarıp koklamanız hafızanınız canlanması için yeterli. Romatizmal ağrılara, migren, baş dönmesi, çarpıntı, genel halsizlik, zihin yorgunluğu, için de yarım litre suda 7-10 gram biberiyeyi demleyip yemeklerden önce veya sonra çay gibi içebilirsiniz.
CİLDE DE FAYDALI

Biberiye çayı cilde sürüldüğünde genişlemiş gözenekleri de sıkılaştırıyor. Ayrıca yağ düzenleyici, güneşten koruyucu ve saç güçlendirici aktiviteleri var, tüm hormon ve salgı bezlerinin dengeli çalışmasını da sağlıyor.
YIKILAN HAYALLERE KEREVİZ B vitamini, demir ve kireç yönünden zengin olan kereviz şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına da iyi geliyor. Uzmanlar düş kırıklığı çekenlerin kereviz ve havuç yemesini tavsiye ediyor. Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor. Kerevizin içeriğindeki maddeler sayesinde zihinsel yorgunluğun giderilmesine iyi geldiği kaydediliyor.
HER DERDiN ÇARESi VAR ÖĞREN LAHANA: Sinirliliği gideriyor (tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için). Daha stressiz öğreniliyor (örneğin sınav öncesi).
ACI MUTLU EDİYOR: Kırmızı biber ne kadar acı olursa o kadar iyi. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorfinin salgılanmasını hareketlendiriyor. En iyisi çiğ yemek.
YABAN MERSİNİ: Uzun süreli bir öğrenmede ideal olarak tanımlanıyor. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlıyor.
DİKKAT VERME KARİDES: Beyin besini olarak da biliniyor. Vücuda önemli omega 3 yağ asitleri sağlıyor. Dikkat verme süresini daha uzatıyor.
YARATICILIK ZENCEFİL: İçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sağlıyor. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle besleniyor. ÇİLEK: Stresi gideriyor. Lifli maddesi mutluluk veriyor. Dozu en az 150 gram.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web