13 Haziran 2008 Cuma

TAZE MEYVE SULARININ FAYDALARI

Meyve sularının içerdikleri vitamin ve mineraller nedeniyle çok yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz.Marketlerde satılan meyve suları ile evde hazırlanan meyve sularını kıyaslamamak lazım. Üstelik meyva sularında bulunan vitamin ve folat minerali, işlem görme ve saklanma aşamalarından etkilenir. Bu nedenle bol vitaminli bir içecek yapmak istiyorsak , en iyisi kendi meyva suyunuzu kendinizin hazırlaması olmalıdır.
Peki hangi meyva ve sebze suları neye iyi gelir?Bunu öğrenmek istermisiniz?
Mango Suyu:
Gözlere ve cilde iyi gelir. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Serbest radikalleri yok eden beta karoten açısından zengindir. Vücut, beta karoteni aynı zamanda A vitamini yapmakta kullanır ki, A vitamini de cilt, göz ve akciğer sağlığı için önemlidir.
Kızılcık Suyu: Kadınların en büyük sorunu olan sistitin önlenmesini sağlar. Kızılcık suyunda bulunan proantosiyadin adlı madde, mesane duvarına yapışan zararlı bakterileri durdurarak, idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltır. Oldukça yüksek oranda C vitamini içeren kızılcık suyunu, tatlı olmadığından şekersiz içmek zordur. İçerisine eklenen şekerle beraber, içerdiği şeker seviyesi diğer meyva sularıyla aynı seviyeye gelir.
Yaban Mersini Suyu: Cilde çok iyi gelir, ayrıca kansere karşı koruyucu görevi görür. Yaban mersini, kansere sebep olan serbest radikalleri yok eden ve kolajeni bozulmaktan koruyan antosiyaninler açısından zengindir
Kara Üzüm Suyu: Kalp hastalıklarına, saç ve cilde çok faydalıdır.. Kara üzüm, tıpkı kırmızı şarap gibi kan pıhtılarının birikmesini azaltıp daha iyi bir kan dolaşımı sağlar. Meyva şekerleri açısından zengindir, bir miktar C vitamini içerir ve saç ve cilt için de yararlıdır.
Ananas Suyu: Enerji verir ve sindirimi sağlar. Ananasta, ağır proteinleri sindirmeye yarayan bromelain enzimi vardır. Ayrıca doğal şekerler açısından da zengin olması enerji vermesini sağlar. Her 100 ml için 11 mg C vitamini içerir Bol bol içmekte fayda var.
Elma Suyu: Enerji verir, kalbi korur. Kalbi koruyan flavonoidlerden bol miktarda içerir. Portakal suyundaki C vitamininin üçte biri elmada da bulunur. Enerjinin yavaş bir şekilde açığa çıkmasını sağlayan fraktoz şekerinden bolca içerir. Ancak bebeklerin midesini rahatsız edebilir.
Portakal Suyu: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir. İyi bir C vitamini ve folik asit kaynağıdır. Bu nedenle de hamile kadınların bolca tüketmesi faydalı olacaktır. Yemeklerle birlikte içildiği takdirde, kansızlığa iyi gelen demirin emilimini artırır.
Greyfurt Suyu: Bağışıklık sistemi için yararlıdır. C vitamini açısından zengindir. Ancak ilaç kullanıyorsanız dikkatli olmakta fayda vardır. Çünkü kollesterol düşüren ilaçlar gibi bazı ilaçlarla birlikte alındığında sakıncalı olabilir.
Kivi Suyu: C vitamini deposu olan bu yeşil meyve, enfeksiyonlarla mücadele etmek ve cilt kusurlarını engellemek açısından faydalıdır.Demekki her meyva suyunun ayrı ayrı faydası var..Marketlerden alana kadar evde kendi hazırladığımız meyve suları çok ama çok faydalı

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web