21 Haziran 2008 Cumartesi

KÖRİNİN FAYDALARI

Köri; bir çok baharatın karışımıyla oluşan baharattır.Genelde en çok tavuk soslarında kullanılır. İçinde kimyon,biber,zerdeçal,kişniş,karanfil,kakule,zencefil,hintcevizi,demirhindi ve acıkırmızı biber bulunmaktadır.Fakat Köri'nin bambaşka bir özelliği daha ortaya çıktı.Yapılan araştırmalarda bilim adamları; körinin içinde içinde bulanan sarı renkteki maddenin kanser hüzrelerini bastırdığını ve çok köri tüketen insanların bu hastalığa daha az yakalandıklarını belirttiler.Ancak bu maddenin, sindirildiğinde kanser hücrelerini öldürücü özelliğini çabucak kaybettiği de vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web