6 Mayıs 2010 Perşembe

Dikenli İncirin Faydaları

Dikenli İncirin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir. Şeker hastalarına iyi gelir. Kolesterol oranını düşürür. Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır. Bu özellikleri ile aşırı kilolardan kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.

Dikenli İncir Nasıl Kullanılır? Dikenli İncir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsün taze yapraklarından da yemek yapılabilir. Bitkiden doğal boya maddesi de elde edilmektedir. Yaprakları, ayrıca cilt ve saç bakımı için kullanılan doğal kozmetik ürünlerindendir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web