3 Mayıs 2010 Pazartesi

Kara Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir-Ahmet Maranki


Kara Üzüm çekirdeği damarların yozlaşmasına engel olur ve damarları güçlendirir. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını en aza indirir indirir. Diabetli ve varisli kişilere son derece faydalıdır.

Gözü makula dejenerasyonundan ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayar başında oturan kişilerin göz sağlığının korunması için de önemlidir. Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de en aza indirir.

Üzüm çekirdeği cildin bağ dokusunda bulunan kollajeni güçlendirir. Cildi dinçleştirdiği için kozmetik sanayinde krem olarak da kullanılmaktadır

Üzüm çekirdeği damarların kollajen dokusunu da sağlamlaştırdığı için damar sertliği ve damar sertliği ile ilgili çok sayıda hastalığı önler.

Üzüm çekirdeği histamin salgısını azaltarak alerjiyi önler. Üzüm çekirdeği iltihabi prostaglandinlerin sentezini azaltarak romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda yararlı olurlar.

Ne kadar üzüm çekirdeği ekstresi kullanılmalı?

Üzüm çekirdeği ekstresinin 100 mg´lık kapsülleri mevcut. Hastalıklardan korunmak için günde 1-2 kapsül yutun. Bir hastalığınız varsa dozu iki katına çıkartın. Şimdiye kadar üzüm çekirdeği ekstresinin fazla alınması ile ilgili bir yan etki bildirilmemiştir.

Kapsül yerine 1 avuç ya da fincan kara üzüm kurusu da yiyebilirsiniz. Piyasada kilosu 6-8 milyona satılıyor. Ayrıca aktarlarda kilosu 30 YTL´den üzüm çekirdeği de satılmakta.

Kara üzümü veya kurusunu yerken çekirdekleri ile çiğneyiniz, böylece etkisi de artmış olacaktır. Üzüm çekirdeği gibi kabuğu da proanthosiyanidin içerir. Yaban mersini de (çay üzümü, çoban üzümü) proantosiyanidin bakımından zengindir.www.mucizeiksirler.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web