2 Ocak 2009 Cuma

KOLAY BÖREK,KOLAY GÖZLEME,BUZLU BÖREK



Boregimiz hazir yufkayla yapiliyor,yapilisi cok kolay olan bu boregimizin tadi da su boregine benziyor.mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

PEYNIRLI KOLAY BOREK

Malzemeler;1 kilo hazir yufka
;1,5 su bardagi sut
;1 su bardagi yogurt
;1 su bardagi siviyag
;4 yumurta
;1 paket kabartma tozu
;2 kasik sirke
IC malzemesi;Beyaz peynir,maydanos
Yapilisi;3 Yumurta cirpma teliyle iyice cirpilir ve sivi malzemeler ilave edilip karistirilir.Kabartma tozu da katilir.Yufkalar bir tezgahin uzerine acilir,bir tanesi serilir ve uzerine sivi malzemeler dokulup hertarafina surulur.Daha sonra peynir ve maydanos karistirilir ve yufkanin uzerine serpilir.Yufka basparmak ve isaretparmagiyla pileler yapilarak toplanir ve bir araya getirilir.Yufkanim biri de yaglanmis tepsiye serilir,elle toplanan yufka da ay seklinde tepsiye alinir diger yufkalara da ayni islem uygulanir.Yufkalar bitince sivi malzeme yufkalarin uzerine serpilir.Yanlardaki parcalar tepsinin uzerine ortulur.Eger tepsiniz kucukse 1 yufka artar onu da boregin uzerine ortebilirsiniz uzerine de 1 yumurta ve 1 kasik sivi yag cirpilip surulur.200c onceden isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.

AFIYET OLSUN!!!



Image Hosted by ImageShack.us
KOLAY GÖZLEME

KOLAY GÖZLEME
Malzemeler;

3 adet hazir yufka

2 yumurta

1 cay bardagi sut

1 cay bardagi yogurt

1/2 cay bardagi siviyag

1 tatli kasigi kabartma tozu

yarim demet maydanos

200gr yagli beyaz peynir

üzerine serpmek icin susam

Yapilisi:

Önce yumurtalar cirpilir,uzerine sut,yogurt ,siviyag ve kabartma tozu ilave edilir ,karistirilir.1 Yufka tezgaha serilir ve uzerine yumurtali karisimdan dökülerek hertarafina sürülür.daha sonra maydanos dogranmis peynirden orta kisimlarina serpilir ve yufkanin asagida kalan kisimi peynirin uzerine kapatilir sonra da yukarda kalan kisim uzerine kapatilir daha sonra yanlarda ustune kapatilarak dört köse gözleme elde edilir arzuya göre teflon tavada az margarin ilavesiyle alti ve üstü kizarana kadar pisirilir veya firin tepsisine konup üzerine yumurtali karisimdan sürülüp susam serpilip 200c lik firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirilip hafif iliyinca kesilerek cayin yaninda servis yapilir.

AFIYET OLSUNNN!!!!!!!!!!!!!!!

Friendster images
BUZLU BOREK

Bu borek de cok kolay ve cok begendigim bir borek .

BUZLU BOREK

Malzemeler;

6 adet haslanmis patates

3 yumurta

4 adet yufka

1 su bardagi sut

200gr beyaz peynir

yarim su bardagi siviyag

Yapilisi;

Patatesler rendelenir,ve diger sivi malzemeler,peynir guzelce karistirilir.Yufkanin biri tezgaha serilir ve hazirlanan malzemeden konup guzelce hertarafina yaglanir.daha sonra diger yufka serilir ve uzerine tekrar sivi malzeme konup yaglanir ayni islem 4 yufka bitene kadar yapilir ve en uste de surulup yufkalar guzelce rulo yapilir.ortadan ikiye kesilip yan yana konur ve dipfrizde donmasi icin birakilir 1 gece kadar kalabilir,daha sonra dipfrizden alinip buzdolabina konur ve henuz donken bicakla 2 ser santim kalinliginda enlemesine kesilir ve firin tepsisine yatik sekilde dizilerek onceden isitilmis firinda 200-220c de alti,ustu kizarana kadar pisirilir.sicak sicak servis yapilir.

AFIYET OLSUN!!!!

Friendster images

http://zehra50.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web