22 Nisan 2009 Çarşamba

Kuşburnunun faydaları Ahmet Maranki'nin kaleminden...



Önerilen hastalıklar: Enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı bedenin direncini artırarak grip, nezle gibi hastalıklara karşı dayanıklılık sağlar. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. İyi bir kan temizleyicisidir. Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Bitkinlik ve yorgunluk için de çok faydalıdır, vücudu dinlendirir, romatizma ağrılarını giderir. Güçlü bir bağırsak yumuşatıcısıdır.

Kullanım şekli ve dozu:
1 litre suya 1 çay bardağı meyve konarak, 45 dakika orta ateşte kaynatılır. Bir saat demlenip süzüldükten sonra günde 3-5 çay bardağı içilir.

İkinci bir terkip,
1 bardak kaynar suya 10 gram ezilmiş kuşburnu meyvesi konur, bir müddet demlenir, günde birkaç bardak içilir. Kuşburnu'nun marmelatı ve çekirdeğinden yapılan lapası şifadır.


Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web