18 Nisan 2009 Cumartesi

Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabında Kimyon Meyvesi ile iligili anlatıyor...


Önerilen hastalıklar: Hazımsızlıkla ilgili şikayetleri giderir. Karın bölgesinde hissedilen gazları ortadan kaldırır. Anne sütünü artırır. Sarı kantaronla beraber kullanıldığında depresyonu giderici, ruhu rahatlatıcı etkisi vardır.

Kullanım şekli: Hergün 1/4 et suyu, 5'er tane kimyon, 5 gram sarı kantaron demlenir ve içilir. 3 hafta devam edilir.

Çok kullanılan baharatlardandır, köftelere, bazı et yemeklerine ve salatalara serpilir.

Kimyon Yağı: Kimyon görevini yapar ve mide ağrılarını dindirir. Dıştan masaj yapılarak kullanılırsa adale ağrılarına faydalıdır.


Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web