11 Nisan 2009 Cumartesi

Karabiber hakkında Ahmet Maranki'nin kaleminden...





Önerilen hastalıklar: Ateş düşürücü etkisi önemlidir. İştah açıp, hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Gazı söktürüp, gaz birikmesine engel olur. İdrar söktürür, enerji verir. Cinsi istekleri kamşılar, sinirleri kuvvetlendirir. Baharat olarak birçok et yemeğinde, dolma harçlarında, çrbalarda, hamur işlerinde, salça ve soslarda tane yada toz olarak kullanılır.

Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdır. Midesi rahatsız olanlara dokunur.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web